вВідео
Я маю вагу! Я маю значення! Я маю право!

 

Діти про Я МАЮ ПРАВО!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

Управління Держпраці у Чернівецькій області  застерігає роботодавців та працівників щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.

При роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря плюс 35 за Цельсієм і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15 - 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях.

При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4 - 5 годин і 1,5 - 2 години для осіб  без спеціального одягу.

Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною (екстремальною).

За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.  Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодших 25 і не старших 40 років.

В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24 -25ºС .

Для захисту від надмірного теплового випромінювання працівникам необхідно використовувати спеціальний одяг, або одяг з натуральних тканин.

З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму.

Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно - кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

Вживати  воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30ºС і виконанні фізичних робіт,  потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.

Працівникам слід переглянути свій харчовий раціон й наповнити його фруктами й овочами.

 

 

 




Архів новин